Web
Analytics
Meet our champions and winners :)

Karva´san Paniculatus "Laku"

SYNT. 9.11.2007
TITTELIT: C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA PMV-13 V-13
SIRE: BOREE DI BARBOCHOS REIAU DE PROUVEN
DAM: ASIO DE LA CALE DES ROULUAUX
KASVATTAJA: KARVA´SAN, RYMÄTTYLÄ
PENTUEET: TYYNELÄN JENTE´S V. 2013
Tämä upea uros muutti luoksemme Lappiin vuonna 2010 ollessaan noin 2,5-vuotias miehenalku. Laku on erittäin sosiaalinen koira ja rohkea, uudet tilanteet ja asiat eivät saa Lakua hermostumaan. Luonnetestituloksen mukaan Laku on "kohtuullisen kova". Laku rakastaa uimista ja menee veteen kaikenlaisessa säässä, jopa jääsohjoon keväällä heti jäiden lähdettyä. Uiminen on erittäin vaivattoman näköistä ja nopeaa pitkien raajojen ja räpylätassujen ansiosta. Metsästysviettiä tältä herralta löytyy myös. Laku on suorittanut spanieleiden taipumuskokeen ja toimii apuna sorsametsällä. Laku on jopa niin avulias herra, että on käynyt aikaisemmin auttelemassa metsästäjiä, kun sorsat ovat tippuneet hankalampiin paikkoihin. Yhtään sorsaa ei ole jäänyt Lakulta hakematta. Laku suoritti veteraanipäivillään SPME vesityökokeen hyväksytysti kesällä 2018 ja tuomari valitsi Lakun kokeen parhaimmaksi koiraksi. Laku myös on kiinnostunut jänöistä ja ajaa niitä kimeällä haukulla. Metsästykoirien jäljestämiskokeessa herra on myös viihtynyt ja kaksi AVO1 tulosta on ollut tuomisena. Laku tykkää myös elvistellä koiranäyttelyissä ja on saavuttanut monia tittelejä. Laku oli vuonna 2015 vuoden näyttelybarbet. Lakulla on ryhmäsijoituksia ja BIS 3 tulos. V. 2016 Laku piipahti veteraanikehässä ja oli koko näyttelyn kaunein veteraani. Harrastelun ohessa Laku tykkää pehmolelujen imeskelystä ja halailusta sekä köllöttelee mielellään sohvalla ja emännän sylissä. Laku ei vaan tiedosta olevansa iso sylinalle, painoa herralla on 31 kg. 
Nykyisin Laku viettää ansaittuja eläkepäiviä ja keskittyy erityisvapauksista nauttimiseen ja sohvalla köllöttelyyn.

Lakun elämänohje: Ota rennosti, älä stressaa. Laita reggaehattu päähän ja ota mojito tassuun, stressi kaikkoaa ja huolet unohtuu!

            Tyynelän Jente´s Ma Chasseresse "Halla"

  SYNT. 8.4.2013
  TITTELIT: FI MVA
  SIRE: KARVA´SAN PANICULATUS
  DAM: KAJS VITA BJÖRNENS KIARA
  KASVATTAJA: TYYNELÄN JENTE´S, RAUTUSJÄRVI
  PENTUEET: LITTLE FROST´S V. 2016, 2019
  MyDogDNA profiili
  Kokeet: SPA1, SPME vesityö, SPME-V AVO 3
                                                  
Halla on Lakun ensimmäisestä ja ainoasta pentueesta. Halla on sosiaalinen ja avoin neiti, joka suhtautuu vieraisiin ystävällisesti, mutta ei niin suurella rakkaudella kuin Laku. Halla on erittäin kiintynyt emäntäänsä ja tykkää olla kaikessa touhussa mukana. Hallan hermot ovat kunnossa ja uudet tilanteet eivät neitiä pelota. Eniten Halla viihtyy emännän ja isännän kanssa metsällä. Erityisesti sorsat ja metsäkanalinnut kiinnostavat. Uiminen on rakkainta puuhaa ja vedestä ei malttaisi tulla pois. Laukauksesta Halla on niin innoissaan, ettei meinaa turkissaan pysyä :) Paukkuarkuutta ei ole nimeksikään, viime uutena vuotena Halla yritti pyydystää raketteja kiinni. Halla suoritti spanieleiden taipumuskokeen vuoden ikäisenä ja saavutti Suomen muotovalion tittelin iässä 2 vuotta ja 5 päivää. Myös metsästyskoirien jäljestämiskokeessa on pyörähdetty, mutta riistan hajut ovat vieneet voiton jäljestä. Halla suoritti SPME vesityökokeen hyväksytysti kesällä 2018. Halla on käynyt myös spanieleiden vesilintukokeessa (SPME-V) ja saanut tuloksen AVO 3. Hallan erityisosaamiseen kuuluu röhkiminen, erityisesti uidessa ja silloin, kun ollaan lähdössä ulos ja laitetaan pantaa kaulaan :D Mainittakoon vielä, että uskollisempaa koiraa kuin Halla on, en ole tavannut. Halla tottelee erittäin hyvin ja seuraa emäntää joka paikkaan.
       Little Frost´s Arrogant Ice Queen "Aava"

SYNT. 8.12.2016
TITTELIT: JV-17 HeJW-17 FI MVA
SIRE: FI MVA V-11 JV-11 LAULAVA LED ZEPPELIN
DAM: FI MVA TYYNELÄN JENTE´S MA CHASSERESSE
KASVATTAJA: LITTLE FROST´S, ROVANIEMI
MyDogDna profiili

Tämä iloinen ja erittäin aktiivinen tytteli on sijoituksessa ja asustelee Sirkassa. Aava on metsästyskoulutuksessa ja on jo hienosti aloittanut metsästysuran noutamalla sorsia isännälleen. Aavalla on myös seisontataipumusta. Näyttelykokemusta käytiin hankkimassa v. 2017 koiramessuilta, jolloin kävimme putkeen kolme näyttelyä. Aava oli ensimmäisessä näyttelyssään narttujen toiseksi paras ja saavutti Helsinki Junior Winner tittelin, sekä sertin. Lisäksi Aava saavutti Juniorivoittajan tittelin ja toisen sertin samana viikonloppuna. Aava läpäisi spanieleiden taipumuskokeen kesäkuussa 2018. Aava rakastaa uimista ja on luonteeltaan avoin ja sosiaalinen kaikkien kaveri. Aava on myös todellinen "madame", jonka ylitse ei kävellä. Häntä heiluu aina iloisesti, kieli lerpsottaa poskella ja Aavalla ei ole huonoja päiviä :) Aava on myös Suomen muotovalio. 


                                     Zorrazo Karlos "Cora"

SYNT. 4.11.2006
KASVATTAJA: ZORRAZO

Tämä ahkera hännänheiluttaja viihtyy parhaiten kotosalla. Cora on Cityboy, eikä mielellään metsissä sukkuloi. Cora tykkää arjen askareista ja lempipuuhaa on pallon perässä juokseminen, saunominen ja vahtiminen. Kukaan ei varmasti pääse meille livahtamaan niin, ettei Coran valpas katse sitä havaitse. Cora haluaa tehdä ensin rauhassa tuttavuutta ennen kuin alkaa kaveriksi, mutta suhtautuu sen jälkeen ystävällisesti ja jopa kiipeää vieraiden syliin. Coran kanssa treenaillaan noutoa ja pallo on rakkain lelu. Cora on saanut myös "tuomion" varkaudesta, hänen pedistään löytyi 12 kpl sukkia ja meiltä on mahdotonta löytää mm. parillisia villasukkia :D Cora on aina ollut taitava tassujen käyttäjä ja tapana on muun muassa tukan kampaaminen aamulla tassuilla. Cora tunnetaan täkäläisittäin myös nimeltä "Takkaselkä Valkko" alias "Takkis". Nimen hänelle antoi poromiestuttava.

Coran elämänohje: Ovikelloa kun pimputtaa, vuf! kauhusta saa kavahtaa! Sauno ja varasta sukka, kiistä kaikki, kampaa tukka. 

                 Revulen's Cintra "Viima"

Synt. 18.9.2017
Sire: C.I.B NL CH Tamino vom Staufener Schlossberg
Dam: N SE UCH EUJV-15 Åbyfjordens Dream of Daisy
Kasvattaja: Kennel Revulen, Elverum Norja

"Viima" viipottaja on syntynyt Norjassa ja ehti viipotella 15 viikkoa vanhaksi barbetinaluksi ennen kuin pääsi muuttamaan Suomeen kera kolmannen maan passin. Viima on pääosin rauhallinen tuumailija, mutta ulkona löytyy paljon vauhtia ja virtaa, sen saavat muut lauman jäsenet tuntea nahoissaan :D Välillämme ei ole ollut erityistä kielimuuria vaan Viima oppi jo Norjassa peruskäskyjä kuten "tule" ja "istu". Viiman isukki on hollantilainen kansainvälinen muotovalio "Ollie" ja emo ruotsalainen Euroopan junnuvoittaja "Tuva". Viima on väriltään "sysi" musta, lukuunottamatta paria valkoista haituvaa leuan alla ja luonteeltaan hän on tähän saakka osoittautunut rauhalliseksi koiraksi, joka viihtyy erittäin hyvin ihmisten kanssa ja ottaa helposti kontaktia. Viima on itsenäinen, utelias ja tykkää tutkia ulkona. Viiman kanssa on jo tutustuttu jälkeen ja metsäilyyn. On ollut hienoa huomata, että metsän hajut kiinnostavat ja Viima tutkii itsenäisesti. Viimalla on laaja ja vauhdikas haku sekä seisontataipumusta riistalle. Viima noutaa ja menee veteen. Näyttelyissä on myös pyörähdetty ja Viimalla on Serti sekä Cacib.

Viiman elämänohje: Kaikki muu, paitsi viipottaminen on turhaa! (Viima pentuna 2018)


Bear Prints
Kärväksen Pikku-Pakkanen "Hero"

Karjalankarhukoirauros
Synt. 11.6.2018
Isä: FI KVA Rinkisen Tiki
Emä: Karhusuon Riitu
Kasvattaja: Kärväksen kenneli

Kesällä 2018 meille muutti Pikku-Pakkanen alias Hero pistämään vauhtia ja vilinää arkeen. Hero on vilkas nuorimies, joka ei pelkää yhtikäs mitään. Isona Heron pitäisi sanoa hirvelle VUF ja miksei karhullekin :) Hero on vielä nuori koira ja tänä syksynä olemme päässeet kunnolla tutustumaan metsään ja jälkiin. Heron lempiharrastuksiin kuuluu metsässä samoilun ohella maansiirtotyöt. Hero tykkää kaiveskella kuoppia, joita täytyy aina varoa, kun asioi hänen residenssissä (ulkotarhassa), ettei kompastu niihin. Hero on myös osoittanut varsinaisia uimamaisterin taitoja ja pulahtaakin aika ajoin uimaan ja vilvoittelemaan vesistöihin metsästyksen ohella.

Hero 11 vko